НАШАТА МИСИЯ

“Агрия” АД е единственият български производител на препарати за растителна защита.

Легендарни са компаниите с дълга история и традиции в съответния сектор, а имената им са символ на качество и доверие. На пръсти се броят българските предприемачи, които могат да се похвалят с история надхвърляща един човешки живот. „Агрия“ АД е една от тях – 90 години – единствен български производител на продукти за растителна защита в държава, в която земеделието винаги е било основен поминък.

Създадена през 1932 г., в отговор на нуждите на българското земеделие, Агрия преминава устойчиво през исторически, икономически и социални периоди на страната ни, именно защото качествените ѝ продукти са незаменима помощ на българския земеделски производител.

Свободната икономика дава силен тласък в развитието на Агрия и в края на 90те години, компанията бързо печели позиции на международния пазар, като извоюва водещо място и става разпознаваемо име в сферата на растителната защита. Днес, на международния пазар, Агрия има над 500 регистрирани продукта в повече от 70 държави, сред които САЩ, Бразилия, Китай, Република Южна Африка и Австралия. За периода от членството на България в ЕС (2007) до днес, Агрия затвърди присъствието си в общността и вече работи с над 200 дистрибутора в почти всички държави-членки.

За дългия 90 годишен живот, в Агрия качеството, опазването на околната среда и грижата за служителите – хората на Агрия, са основни приоритети, неизменна част от пътя към устойчиво развитие. Вече 90 години, Агрия предлага високо качество и първокласно обслужване на своите партньори, съобразявайки се с очакванията им до най-дребния детайл. За поддържане на това високо ниво, всички в Агрия – от водещия мениджмънт до служителите развиват непрекъснато въведената “Интегрирана система за управление на качеството”, подобрявайки дейността и организацията на работа.